Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

ŠKODA ENYAQ

Den elektriske konseptbilen gir et glimt inn i ŠKODAs elektriske fremtid, og er utgangspunktet for ŠKODAs første elektriske familiebil som lanseres i 2020.

ŠKODA ENYAQ  er en videreutvikling av elbil-konseptet VISION iV, og første ŠKODA bygget på VW-gruppens nye elbil-plattform (MEB). ENYAQ har et sportslig design med skarpe linjer og god plass. En dynamisk kjøreopplevelse sikres gjennom firehjulsdrift og to elektriske motorer med totalt 306 hestekrefter. Design og egenskaper representerer mye av det ŠKODA står for i dag, samtidig som ŠKODA tar et stort skritt inn i fremtiden.

Bestill din bil hos Gromstad Motor Stoa 

Forhåndssalget av ŠKODAs ENYAQ er nå igang! 

 Forhåndsbestill BILEN HER  

Vi på Gromstad Motor Stoa står klare til å hjelpe deg med spørsmål om bilen og bestilling. Kom gjerne innom oss for en hyggelig el-bil prat. 

Størrelse

VISION iV er 4,666 mm lang, 1,926 mm bred og 1,613 mm høy. Interiøret fremstår romslig også fra utsiden, mye grunnet det det korte panseret og den lange kabinen. Konseptbilen har et bagasjerom på 550 liter. Det er antatt at produksjonsmodellen vil ligge tett opptill dette. 

Design og detaljer

En fremtredende horisontal lysstripe strekker seg over øvre del av grillen og binder sammen de to hovedlyktene som skinner med nyskapende Matrix LED-teknologi. Bilens profil hinter om et svært romslig interiør.

Dørene har ikke tradisjonelle dørhåndtak men åpnes automatisk ved berøring. De klassiske sidespeilene er byttet ut med kameraspeil som gir et 180-graders bilde som vises i bakspeilet.

Interiør

Instrumentpanelet og midtkonsollen er delt opp i to seksjoner, og den store, frittstående berøringsskjermen gir en ekstra dimensjon til interiøret. Dekorative sømmer og ambient-belysning fullfører bilens skarpe linjer. Setene er ultralette og har som andre elementer i bilen et "svevende" design. Setene er trukket i Dinamica® - et premium og miljøvennlig materiale. Den nedre delen av instrumentpanelet har et nytt, spennende design med dekorative mønstre og bjørkefinér i matt finish. Tredekoren strekker seg over hele dashbordet og gir en følelse av naturlig fri flyt av luft. Det store glasstaket bidrar til å gi den romslige følelsen i kabinen.

Rattet i ŠKODA iV har også et helt nytt design med kun to eiker. ŠKODA skrevet med blokkbokstaver erstatter den kjente logoen. Knappene på rattet er nøye gjennomtenkt og designet slik at de både gir et visuelt løft, samtidig som de er enkle å bruke. Blant annet kan kjøremodus styres på rattet, sammen med andre funksjoner som kontrollerer bilen og sørger for maksimal kjørekomfort og sikkerhet.

Motorer

ŠKODA VISION iV drives av to elmotorer – en på hver av akslene, som leverer bilens 4x4 firehjulsdrift. 306 hestekrefter fordeles sømløst mellom hjulene og sørger for optimalt veigrep og en dynamisk og trygg kjøreopplevelse. 0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Når forholdene tillater det, kan VISION iV utføre autonom kjøring (nivå 3) og parkere selv.

Rekkevidde

Konseptbilen har oppgitt rekkevidde på opptil 500 km (WLTP). Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av kun 30 minutter. Dette gjør VISION iV til en praktisk og spennende bil som dekker de fleste behov.