Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Octavia iV Ladbar hybrid

Publisert 19.februar 2021

Skoda Octavia overbeviser stadig flere småbarnsfamilier. Plass, sikkerhet og sportslige kjøreegenskaper gjør den til et førstevalg for veldig mange, nå er den blitt ladbar og helt ny. Teresa og Jon Erik har testet, se hvorfor de mener Octavia er blitt en familie-favoritt. 

familiefavoritten -  nå som ladbar hybrid

Pendling til jobb, levere barn i barnehagen, hente på trening eller kjøre til butikken.  Det er slik de fleste av oss bruker bilen i hverdagen og i likhet med Teresa og hennes familie, kan denne kjøringen gjøres 100% elektrisk med nye Octavia iV.  I tillegg har du full rekkevidde  når du skal på lengre turer og ferier.   Som småbarns foreldre har vi alltid mye som skal med, selv på de minste turene sier Teresa, det er derfor viktig at bilen har god plass og mange smarte funksjoner som gjør hverdagen best og enklest mulig. Vi  finner lett 6 gode grunner til hvorfor Octavia iV hybrid er en favoritt blant barnefamilier.  Sammen med mannen Jon Erik har de testet en rød Octavia iV - i hverdagen. 

Nye Octavia iV hybrid kan nå leases fra kr 2.980 /mnd. inkludert mye utstyr. 

 

1. God plass til hele familien

Nye Octavia er blitt lengre, bredere og mer rommelig innvendig.

– Dybden i bagasjerommet er gull for oss. Det gjør det enkelt å laste inn barnevogner. Dessuten har den et romslig baksete, slik at det er enkelt å få plass til bakovervendte barneseter, sier Jon Erik.

Vi opplever at barnesetene til begge barna går rett inn, uten å måtte stille frem forsetene. Det er behagelig, samtidig slipper man at barna sparker i setene forran.  Med panorama glasstak øker du romfølelsen ytterligere og barna liker å ha utsyn også igjennom taket. 

P0A4992_E-1.jpg

2. Ny sikkerhetsstandard

5 Stjerner i Euro NCAP, kollisjonspute mellom forsetene og en rekke assistentsystemer

 

For oss er det uaktuelt å kjøre en gammel bil med to små barn. Jeg vet nemlig hvor mye sikrere en ny bil er, og sikkerheten til barna setter vi selvfølgelig høyest av alt, sier Jon Erik. Skoda Octavia har fem stjerner i kollisjonstesten Euro NCAP og har en ny kollisjonspute mellom forsetene, men også en rekke nye assistentsystemer som gir en helt annen mulighet til å unngå ulykker enn tidligere. I tillegg føles kjøreegenskapene svært trygge.

Bilen «ser» andre biler, syklister, dyr og fotgjengere, og den kan både styre og bremse for deg for å unngå kollisjon.

– «Travel Assist» har blitt mer avansert med nye Octavia. I tillegg til cruisekontrollen får du også med systemene som hjelper deg med å unngå sammenstøt, både foran og bak bilen. Nye Octavia kan nemlig også leveres med en prediktiv cruisekontroll, som ikke bare tilpasser seg farten til den som kjører foran. Den avpasser også hastigheten etter fartsgrenser, svinger og rundkjøringer – basert både på informasjon fra navigasjonsdata og lesing av skilt.

– I tillegg leveres bilen med helt nye LED Matrix-lys. Da blender bilen bare ut møtende trafikk og lyser opp alt annet med full lysstyrke. Det gir suveren sikt langs mørke vinterveier, forklarer Jon Erik

 

Skoda_Octavia_01.jpg

 

3. Elektrisk og ladbar

Det vil kunne gå flere måneder mellom hver gang vi beghøver å fyllle tanken!

 

At nye Octavia kan kjøre daglige reiseavstander til jobb, barnehage/skole og aktiviteter på ren strøm, passer vårt bruksmønster veldig godt. Vi kan kjøre over 50 km helelektrisk hver dag,  og bilen lades enkelt hjemme hver natt. Du våkner derfor  alltid med " full tank", sier Jon Erik.  Med vårt kjøremønster vil det kunne gå flere måneder mellom hver gang vi fyller tanken, sier Teresa. 

Du merker raskt at dette er en ny og moderne bil,  etter den første prøveturen bak rattet i nye Octavia, er hun positivt innstilt til hybrid teknologien.
– Det er deilig å kunne kjøre elektrisk, og 204 hk gjør den skikkelig kvikk.  I tillegg har vi lang rekkevidde om vi skal bruke bilen på ferie eller lengre turer i helgene. 

– Den er veldig stille og behagelig å kjøre, og det virker som barna har det veldig bra bak her også, fortsetter hun.  Dette var virkelig en god kombinasjon. 

octavia_iv_sme_04 (1).jpg

 

4. Alltid tilkoblet - på en smart måte

Kom alltid til varm og isfri bil - hele vinteren

Nye Skoda Octavia er alltid tilkoblet nett og har en helt ny generasjon infotainmentsystem med store, digitale skjermer og touchbasert betjening.  

Ved hjelp av MyŠKODA appen kan du fjernstyre både lading og oppvarming. Det er et av de viktigste argumentene for oss, å kunne komme til varm og isfri bil hele vinteren. Det er en luksus man rask kan venne seg til, det er ofte stress nok å få med seg alt før man skal på jobb og levere i barnehage og skole.

I tillegg kan infotainmentsystemet styres med håndbevegelser («gesture controll»). Nytt er også den smarte stemmestyrte assistenten «Laura».

p0a3924-1.jpgp0a4091-1-1920x1080.jpg

5. Sportslig og stilig design

Octavia passer alle annledninger - og veier.


Skoda har utviklet sitt designspråk til å bli enda mer markant i nye Octavia. I brosjyren fremgår det at den skarpe linjeføringen er inspirert av tsjekkiske krystaller.
– Jeg liker spesielt at linjene som begynner i fronten trekkes langs hele siden og fullføres i hekken. Her er det samspill, og designet er 100 prosent fullført, sier Teresa. – Ja, den er veldig fin å se på. Det er jo viktig, det også, ler Jon Erik. 

Octavia, kommer i flere spesialutgaver . Som RS har den en ekstra sportslig snert, både utvendig og innvendig – og hele 245 hk.  Ønsker du andre varianter av Octavia leveres den både som ladbar hybrid, med bensinmotor, og med diesel og firehjulsdrift. Octavia kan også leveres som en offroadutgave -  Scout, som gir en litt barskere fremtoning og 15 mm høyere bakkeklaring. Octavia passer med andre ord alle, men iV versjonen gir virkelig mye bil for pengene.

P0A4819-1.jpg

6. Smarte funksjoner

"Simply Clever" Skoda style


Skoda Octavia iV er full av smare funksjoner. Som induksjonslading av mobiltelefon, automatisk styring av spillelister og full-integrert med apple carplay eller Android Auto. 

Bilen har også en rekke «Simply Clever» funksjoner som er Skodas betegnelse på alle de praktiske egenskapene som gjør hverdagslivet med en bil lettere: Paraply i dørene, isskrape i tanklokket, og flere solide poseknagger i bagasjerommet er allerede å regne som Skoda-klassikere.

I nye Octavia toppes dette med strømuttak til mobiler og nettbrett i baksetet og egne mobillommer på baksiden av forsetene. Etter prøveturen våger Jon Erik seg på en kort oppsummering hos sammboeren. 

Ja, den er fin denne her, innrømmer Teresa. Virkelig drømmebilen for barnefamilier.

 

 

Ønsker du å prøvekjøre nye Skoda Octavia iV?

Legg igjen telefonnummer, så kontakter vi deg snarlig for å avtale prøvekjøring.